Skip to main content

Bob Dilan ipak neće biti optužen za silovanje: “Žrtva” uništila dokaze

Bob Dilan ipak neće biti optužen za silovanje: “Žrtva” uništila dokaze




“Slučaj je okončan… Srećni smo što se podnositeljka tužbe odrekla simulacije pravde”, izjavio je Dilanov advokat Orin Snajder ocjenivši da je skandalozno da je takav slučaj uopšte postojao.

Prije ovonedeljnog ročišta u njujorškom sudu, Dilanov advokat je naveo da postoje mejlovi koji pokazuju “nedoslednost” tužbe i dodao da je žena uklonila dokaze koji bi je diskreditovali.

Žena čiji je identitet u javnosti predstavljen inicijalima J. C. podnijela je tužbu u avgustu prošle godine, navodeći da ju je Dilan seksualno zlostavljao u periodu od šest nedelja između aprila i maja 1965. godine. Ona je tada imala 12 godina.

Pjevač je “zloupotrebio svoj status muzičara da bi J. C. obezbedio alkohol i drogu, i da bi je u više navrata seksualno napao”, navodi se u tužbi u kojoj je Dilan takođe optužen da je fizički prijetio mladoj djevojci.

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine za “stvaranje novih poetskih izraza u velikoj američkoj pjesničkoj tradiciji”, Dilan (81) se smatra jednim od najvećih kantautora 20. veka.

Među njegovim najpoznatijim pjesmama su “Blowin’ In the Wind”, “The Times They are a-Changing” i “Like a Rolling Stone”.

Mnoge Dilanove pjesme obradio je veliki broj izvođača. Često je kroz pjesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi svog vremena. Tako je poznata “Murder Most Foul”, pjesma-poema od 17 minuta posvećena ubistvu američkog predsjednika Džona Kenedija.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci