Skip to main content

Mali kućni trikovi

Da li ste znali šta sve možete očistiti pastom za zube?

Da li ste znali šta sve možete očistiti pastom za zube?


Pasta za zube je blago abrazivna, pa je izvrsna za čišćenje mrlja, a ipak je dovoljno nježna da neće oštetiti osjetljive površine.
Pasta za zube je blago abrazivna, pa je izvrsna za čišćenje mrlja, a ipak je dovoljno nježna da neće oštetiti osjetljive površine.Uz to, neke su paste za zube formulirane čak i za izbjeljivanje što ih čini još učinkovitijima u uklanjanju mrlja. Stoga nije ni čudo da se pasta za zube može koristiti za čišćenje, a za najbolje rezultate odlična je bijela pasta za zube

Bijele kožne patike

Ako na bijelim kožnim patikama imate jake mrlje, pomiješajte jednu kašiku bijele paste za zube, jednu kašiku sode bikarbone i jednu kašiku vode. Upotrijebite meku četkicu za zube kako biste otopinu nanijeli na mrlje, lagano pročišćavajući kružnim pokretima. Obrišite vlažnom krpom, a zatim osušite.

Linoleum pločice

Ako na podu linoleuma ima mrlje, bijelom pastu za zube utrljajte u pločicu čistom krpom i razmažite dok nema više ostataka paste za zube.

Srebrni pribor za jelo

Da bi potamnjelo srebrno posuđe blistalo, svaki komad nježno trljajte kapljicom paste za zube. Zatim isperite i temeljito osušite.

Pegla na paru

Ako je ploča pegle pokrivena mineralnim naslagama, u čišćenje pomaže pasta za zube. Utrljajte pastu za zube na ploču, a zatim pažljivo obrišite sve ostatke paste čistom krpom. Kako biste bili sigurni da su svi ostaci u potpunosti uklonjeni, peglajte običan komad tkanine prije nego što počnete pegladti odjevne komade koje nosite.

Umivaonik

Ironično je da se ti dijelovi paste za zube koji slučajno padnu u umivaonik i čine da vaša kupaonica izgleda neuredno zapravo mogu koristiti za čišćenje sudopera. Vlažnom spužvom kružno pomjerajte bijelu pastu za zube, a zatim temeljno isperite.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci