Skip to main content

Facebook ukida sistem prepoznavanja lica

Facebook ukida sistem prepoznavanja lica
Fejsbuk ukida sistem prepoznavanja lica
Kalifornijska grupa pogođena skandalima oko svog ekonomskog modela takođe je najavila da će obrisati podatke prepoznavanja lica akumulirane od kada je uvedena ta opcija 2010. godine, za više od milijardu korisnika, navodi se u saopštenju

0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
B
BETA

  1. 11.2021. 20:35h

Fejsbuk je objavio danas da na svojoj platformi više neće koristiti prepoznavanje lica kojim se omogućuje da se identifikuje osoba na slikama ili video snimcima objavljenim na toj društvenoj mreži.

Kalifornijska grupa pogođena skandalima oko svog ekonomskog modela takođe je najavila da će obrisati podatke prepoznavanja lica akumulirane od kada je uvedena ta opcija 2010. godine, za više od milijardu korisnika, navodi se u saopštenju.

“Ova promjena će predstavljati jednu od najvećih promjena u upotrebi prepoznavanja lica u istoriji tehnologije”, navodi se u blogu koji je danas objavio Džerom Pezenti, potpredsjednik za vještačku inteligenciju u novoj Fejsbukovoj matičnoj kompaniji Meta.

On je rekao da je više od trećine dnevnih aktivnih korisnika Fejsbuka izabralo da uključi opciju prepoznavanja lica i mogu biti prepoznati, tako da će kao rezultat ukidanja te opcije biti izbrisano više od milijardu pojedinačnih podataka.

Fejsbuk je već počeo da smanjuje upotrebu prepoznavanja lica od kada je to uveo prije jedne decenije.

Kompanija je 2019. prekinula praksu korišćenja softvera za prepoznavanje lica da identifikuje prijatelje korisnika na fotografijama sa automatskim preporukama da se “taguju”.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci