Skip to main content

rezultati istraživanja

Koliko minuta seksa je potrebno ženi da bi bila srećna?

Koliko minuta seksa je potrebno ženi da bi bila srećna?


Pronađen je odgovor na pitanje koliko dugo treba da traje seks da bi žena bila zadovoljna.
Pronađen je odgovor na pitanje koliko dugo treba da traje seks da bi žena bila zadovoljna.


Koliko minuta seksa je potrebno ženi da bi bila srećna?
Ilustracija

Seksologinja Kristen Mark sa Univerziteta u Kentakiju sprovela je veliku studiju, čija je svrha bila da konačno izračuna koliko minuta, sa stanovišta žene, treba da traje seks. U studiji je učestvovalo 15.000 žena i evo šta se ispostavilo.

U prosejku, ženi je potreban seksualni odnos koji traje 10 minuta. Ali ovo je, ponavljamo, u prosjeku. U idealnom slučaju, kako su ispitanice priznale, voljele bi da seks traje od 15 do 20 minuta.

Naravno, istraživanje Kristen Mark bilo je daleko od prvog. Na primjer, 2008. godine slično istraživanje sproveli su naučnici s Državnog univerziteta Pensilvanije. Tada su žene prepoznale 13 minuta kao optimalno trajanje seksa. Osim toga, iste 2008. godine, odgovor na ovo goruće pitanje tražili su i kanadski seksolozi (zajedno s američkim). Rezultat neumornog naučnog istraživanja bila je studija lukavog naslova “Percepcije američkih i kanadskih seksologa o normalnoj i abnormalnoj odloženoj ejakulaciji. Koliko dugo treba da traje seksualni odnos”, koji je objavljen u časopisu The Journal of Sexual Medicine.

Da bi to uradili, radoznali ljekari su intervjuisali nekoliko hiljada svojih pacijenata koji su vejrovali da je sve loše s njihovim intimnim životima. Žene su se žalile da seks traje neoprostivo malo ili, naprotiv, predugo (da, teško je ugoditi ženi).

Istraživanje nezadovoljnih pacijenata pokazalo je da seks u prosjeku traje od 3 do 7 minuta, što uključuje i predigru! I samo su željele da seksualni odnos traje 12 minuta. Ipak, seks duži od 20 minuta, kako su istakle iste nezadovoljne žene, nije im odgovarao.

Dakle, zapamtite: za nju je važno da izdržite više od 10 minuta, ali da uspijete da seks ne traje duže od 20.

 Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci