• Vijesti
  • Život
  • Pet muških navika koje narušavaju povjerenje u vezi i braku

Povjerenje ključno

Pet muških navika koje narušavaju povjerenje u vezi i braku

Pet muških navika koje narušavaju povjerenje u vezi i braku


Poznato je kako je povjerenje ključni dio svake ljubavne veze. Teško ga je izgraditi, a tako lako ga je srušiti.
Poznato je kako je povjerenje ključni dio svake ljubavne veze. Teško ga je izgraditi, a tako lako ga je srušiti.


Pet muških navika koje narušavaju povjerenje u vezi i braku
Ilustracija, foto: Freepik

U nastavku provjerite kojim to navikama muškarci uništavaju povjerenje u vezi i braku.

1. Nikada nije spreman na kompromis

Nemoguće je izgraditi vezu, a kamoli povjerenje s partnerom koji ne razumije važnost kompromisa. To pokazuje da su mu vlastite potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete od njega očekivati ni emotivnu podršku kada vam bude potrebna, rekla je za RD psihološkinja Jane Greer. U svakoj uspješnoj vezi partneri žele usrećiti jedno drugo, a izbjegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

2. Nikada nije tu kada ga trebate

U zadnji trenutak otkazuje dogovore i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili SMS-ove? Povjerenje se ne gradi riječima, nego djelima, a osnovni dio povjerenja jeste osjećaj da se možete osloniti na partnera kada vam je potreban.

3. Ne zna priznati da je kriv ili se izviniti

Ako je on uvijek u pravu, to znači da ste (prema njegovoj logici) vi baš uvijek u krivu, a to je nemoguće. Svi pravimo greške, izgovaramo krive stvari, ali veličina čovjeka odlikuje se u njegovoj spremnosti da prizna greške i izvini se zbog njih. Ako vaš partner to odbija da radi, u pitanju je čovjek koji jednostavno ne zna preuzeti odgovornost za svoje postupke.

4. Odlazi od vas kada mora poslati poruku ili obaviti poziv

Skrivanje takvih svakodnevnih stvari ženu natjera da se zapita šta joj to partner pokušava zatajiti. Naravno, u pitanju ne mora biti ništa ozbiljno, ali ti postupci izazivaju sumnju i štete povjerenju.

5. Njegove priče pune su nelogičnosti

Prvo vam kaže da je vikend proveo s prijateljima, a dan kasnije da je bio kod sestre. Ako se slične nelogičnosti nižu, nemojte se bojati postaviti mu pitanje o tome gdje je zapravo bio. Nemojte nastupiti napadački, ali ako nakon razgovora ne dobijete objašnjenje za ono što vas muči, morate biti svjesni da ste s osobom koja ne želi biti iskrena prema vama.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services