Skip to main content

Povratak sa ljetovanja

Pet trikova koji vam mogu pomoći da duže zadržite preplanuli ten

Pet trikova koji vam mogu pomoći da duže zadržite preplanuli ten


Preplanuli ten nakon ljetovanja, nažalost, ne traje duže od dvije nedjelje nakon prestanka izlaganja suncu. Ipak, uz pridržavanje nekoliko jednostavnih savjeta možete da usporite nestanak preplanule boje i zadržite bronzani ten duže.
Preplanuli ten nakon ljetovanja, nažalost, ne traje duže od dvije nedjelje nakon prestanka izlaganja suncu. Ipak, uz pridržavanje nekoliko jednostavnih savjeta možete da usporite nestanak preplanule boje i zadržite bronzani ten duže.Septembar je, većina nas se vratila sa ljetovanja i spremno dočekala nove radne pobjede. Međutim, to povlači i lagano nestajanje divnog, preplanulog tena zahvaljujući kojem smo bili još atraktivniji i ljepši.

Ako želite da zadržite ten što duže, poslužite se sljedećim trikovima.

1. Dajte prednost tuširanju umjesto kupanju, jer tako smanjujete vrijeme izloženosti djelovanju vode, a time se smanjuje i rizik od pojačanog ljušćenja kože.

2. Koristite blaga sredstva za pranje, po mogućnosti obogaćena sastojcima koji produžuju i čuvaju preplanulost ili kupite gel za tuširanje namijenjen za izuzetno osjetljivu kožu.

3. Ako se zbog velikih vrućina tuširate nekoliko puta dnevno, gel za tuširanje koristite samo na strateškim mestima (preponama, pregibima i ispod pazuha) umjesto po površini cijelog tijela, te ga poslije dobro isperite mlakom vodom.

4. Ako i po povratku sa ljetovanja nastavite da idete na bazen, poslije kupanja se obavezno istuširajte kako biste sa kože uklonili hlor, jer on pojačava isušenost kože i pospješuje ljušćenje.

5. I nakon povratka sa ljetovanja ili ako ljeto provodite u gradu svakodnevno na kožu nanosite preparat koji se koristi nakon sunčanja i to poslije svakog tuširanja, te prije spavanja. Naime, ti proizvodi imaju izuzetno visoku sposobnost hidratacije, što koži pomaže da zadrži kompaktnost te da se odloži ljušćenje, a time se i duže zadržava ravnomjerna preplanulost.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci