Skip to main content

Primljen na 27 fakulteta, dobio četiri miliona dolara u stipendijama

Primljen na 27 fakulteta, dobio četiri miliona dolara u stipendijamaPrimljen na 27 fakulteta, dobio četiri miliona dolara u stipendijama
Foto: Agencije

“Bilo je iznenađenje vidjeti da su svi bili zainteresovani za mene i da su htjeli da pohađam njihovu instituciju, da mi nude prijem”, rekao je Voker u intervjuu za ABC News.

Voker, maturant iz Panama Sitija na Floridi, rekao je da je pronašao nešto što mu se sviđa na svakom od navedenih fakulteta i prijavio se samo u one na kojima bi mogao biti “srećan”.

“Vidio sam se u svakom od fakulteta na mom popisu i nisam se prijavio nigdje gdje mislim da ne bih bio srećan. Jednostavno sam napravio popis i počeo da se prijavljujem”, rekao je Voker, prenosi 021.rs.

Sada kad ima veliki izbor od 27 fakulteta kaže da pokušava da odluči na koji će krenuti na jesen.

Već pravi svoje uređaje

“Uglavnom sam zainteresovan za inženjerstvo, kao i za preduzetništvo. Takođe istražujem mogućnost stvaranja nekog sopstvenog smjera budući da imam puno različitih interesovanja. Roditelji su mi prije nekoliko godina donijeli set iz hemije. Pronašao sam način da tu znatiželju usmjerim u nauku koja je ubrzo procvjetala u inženjerstvo. A onda sam naučio da mogu da koristim inženjerstvo da pomognem ljudima. I tako sam postao zainteresovan za stvaranje uređaja koji bi mogli pomoći ugroženim zajednicama i ljudima koji se suočavaju s teškim problemima”, kaže mladić.

Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zglob koji slijepim i gluvim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima.

Prethodno je stvorio uređaj koji podsjeća korisnika na lijekove na recept.

Voker je aktivan u naučnom klubu, međunarodnom programu mature i univerzitetskoj fudbalskoj reprezentaciji.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci