• Vijesti
  • Život
  • Sve ste zanemarili zbog svog partnera: Tri znaka da se zaljubljenost pretvara u opsesiju

Emocije

Sve ste zanemarili zbog svog partnera: Tri znaka da se zaljubljenost pretvara u opsesiju

Sve ste zanemarili zbog svog partnera: Tri znaka da se zaljubljenost pretvara u opsesiju


Uvijek ste na raspolaganju i zanemarujete svoje obaveze
Uvijek ste na raspolaganju i zanemarujete svoje obaveze


Sve ste zanemarili zbog svog partnera: Tri znaka da se zaljubljenost pretvara u opsesiju
Foto: Shutterstock

Na početku svakog odnosa, posebno u fazi zaljubljivanja, ulažemo puno energije u vezu. Fokusiramo se na tu osobu, razmišljamo o njoj, želimo što više vremena da provodimo sa tom osobom, naša sva energija i misli usmjerene su ka osobi koja nam se dopada.

Međutim, postoji rizik da se nevina zaljubljenost razvije u opsesiju – evo koji znakovi na to ukazuju:

1. Zanemarujete svoje obaveze

Zbog veze svoju karijeru, obrazovanje ili druge važne obaveze stavljate po strani. Čak i ako vam se partner javi u poslednjem trenutku, ostavite sve van vaših ruku i prilagođavate se njegovim željama. Spremni ste da pomerite sve sastanke, preglede kod ljekara, možda čak i uzmete godišnji odmor ili bolovanje sa posla samo da biste udovoljili željama partnera.

2. Uvijek ste na raspolaganju

Čak i ako nemate planove sa svojim partnerom, još uvijek ne pravite svoje. Partneru ste uvijek na raspolaganju i čak i ako se ništa niste dogovorili, nemojte se posvetiti svojim hobijima i aktivnostima jer uvijek želite da mu budete na raspolaganju. Vi ste takođe ta koja se uvijek javlja na telefon i spušta slušalicu u istom trenutku kada vas partner kontaktira.

Ovakvim postupcima zanemarujete sebe, svoje želje i praktično svoj život. Kada izgubite vezu sa sobom, to se odražava i na pogoršanje odnosa, ključ uspješne veze je da svaka osoba takođe ima svoja interesovanja, hobije i vrijeme za sebe.

3. Ostali odnosi trpe

Toliko vremena i energije posvećujete svojoj romantičnoj vezi da vaše druge veze trpe zbog toga. Odjednom više nemate vremena da vidite prijatelje ili porodicu. Čak i kada se vidite, većinu vremena razgovarate o svojoj vezi i niste zainteresovani da razgovarate o bilo čemu drugom. Često se dešava u takvoj situaciji da i prijatelji počnu da se udaljavaju od vas, jer vide da više nemate želju za druženjem.

Ako primjetite ove znakove kod sebe, prvo se zapitajte zašto to radite. Šta želite da postignete? Razmislite da li se ovi obrasci primjenjuju na vaše prošle veze i šta možete da uradite da ih promjenite. Naravno, uvijek možete potražiti stručnu pomoć i tako otkriti kako sebi možete još pomoći. Radeći na sebi, poboljšaće se i vaš odnos.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services