• Vijesti
  • Život
  • Tajne koje žene žele da njihov partner zna i koristi u krevetu

Studija

Tajne koje žene žele da njihov partner zna i koristi u krevetu

Tajne koje žene žele da njihov partner zna i koristi u krevetu


Tek jedna od pet žena može da doživi vrhunac isključivo penetracijom, a većina žena bi voljela da njihov partner „uspori“ i da se više služi rukama i ustima, pokazala je studija na više do 19.000 parova.
Tek jedna od pet žena može da doživi vrhunac isključivo penetracijom, a većina žena bi voljela da njihov partner „uspori“ i da se više služi rukama i ustima, pokazala je studija na više do 19.000 parova.


Tajne koje žene žele da njihov partner zna i koristi u krevetu
Ilustracija

Predigra

Predigra za muškarce i žene može imati dvostruko značenje. Dok će je pripadnici jačeg pola doživjeti kao nešto što prethodi seksu, mnogim ženama je ona i najbolji io cijelog iskustva.

Prekratka uvertira u seks spada u top pritužbe žena na račun ljubavnih vještina svog partnera.

Ritam

Tek jedna od pet žena može da doživi vrhunac isključivo penetracijom, a većina njih bi volela da njihov partner uspori ritam i da se više služi svojim rukama i ustima, pokazala je australijska studija na više do 19.000 parova.

Studija otkriva da više od 90 posto žena može da doživi orgazam kod ručne ili oralne stimulacije, ali preko 50 posto njih neće tražiti to od partnera jer strahuju da bi to predugo trajalo i stvorilo pritisak.

Nježnost

Ako vam partnerka za vrijeme odnosa daje smijernicu da želi nježno ili nježnije to ne znači da treba da prekinete s onim što radite.

Erogene zone poput klitorisa sadrže velik broj živaca, a jak pritisak uzrokuje iritaciju umjesto zadovoljstva.

Zbog toga treba „pripremiti“ teren zagrijavanjem, odnosno pokretima koji nisu direktni, poput nježnih poljubaca oko samog područja.

Temperatura

Kod seksa na temperaturi od 15 do 20 Celzijusa, oko 40 odsto žena će moći da doživi orgazam.

Ali, ako se temperatura u prostoriji povisi na 22 Celzijusa, orgazam će moći da doživi čak 80 posto njih, pokazalo je holandsko istraživanje. Jedan od najvažnijih detalja je obraćanje pažnje na stopala, jer ako su ona hladna, organizam je u stanju obrane od hladnoće – pa je ženi teško da se opusti.

Neka traje

Manje od polovine žena će dostići ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of Medicine.

To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, ali i rijetko koja žena doživjeti orgazam. To ne znači da muškarac nakon brze akcije treba da kaže „hvala“, već da najavi kako je kasnije „ona na redu“.

Ne forsirajte

Kao i kod muškaraca, i kod žena postoje fizički simptomi uzbuđenja. Ako forsirate seks može doći do neprijatnog osjećaja, pa i krvarenja.

Najbolji način je „provjera otpora prstom“, tvrde seksualni terapeuti.

Bez pritiska

Očajavanje i pritisak su ubice želje za seksom, pokazala je studija Instituta „Kinsey“, prema kojoj žene, koje se opterećuju time hoće li doživjeti orgazam, manje uživaju u seksu, ali ga i manje žele, prenosi prva.rs.

Zbog toga muškarci ne bi trebalio da postavljaju pitanja poput „jesi li“, „treba li ti još dugo“ i slično, već treba da čitaju njene fizičke signale i pitaju nešto tipa „sviđa li ti se to“, „da nastavim“, „šta ti prija“…Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije
Adria TV

Adria Management Services