Skip to main content

jelo zauzima površinu od 1.299 metara kvadratnih

VIDEO/FOTO – Predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio: Napravljena najveća pica na svijetu

VIDEO/FOTO – Predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio: Napravljena najveća pica na svijetu


Pizza Hut i američki youtuber Erik „Airrack“ Deker udružili su snage kako bi napravili najveću picu na svijetu, a rezultat je jelo koje zauzima površinu od 1.299 metara kvadratnih.
Pizza Hut i američki youtuber Erik „Airrack“ Deker udružili su snage kako bi napravili najveću picu na svijetu, a rezultat je jelo koje zauzima površinu od 1.299 metara kvadratnih.Američki lanac restorana i kreator video-sadržaja morali su pronaći dovoljno veliki prostor koji bi im pomogao u namjeri obaranja Ginisovog rekorda za najveću picu te im je za to poslužio Kongresni centar u Los Anđelesu.

Tako su 18. januara predstavili picu koja obuhvata 1.299,71 metara kvadratnih, a predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio je da se radi o najvećoj pici ikad napravljenoj.

Da bi izvršili ovaj zadatak, radnici Pizza Huta su prvo stavljali slojeve testa, nanosili paradajz sos, a zatim dodavali prelive. Kada je sve bilo postavljeno, pečeno je u komadima, navodi se u saopštenju lanca restorana.

Ukupno, 6.193 kilograma testa, 2.243 kilograma pica sosa, više od 3.991 kilograma sira i otprilike 630.496 komada kobasice otišlo je u pravljenje pice koja obara rekord.

Pizza Hut je navodno odlučio da napravi najveću pizzu na svijetu kako bi proslavio ponovno lansiranje svog Big New Yorkera, stavke na meniju koji je lanac restorana nudio 1990-ih.

Takođe, naveli su da će 68.000 parčadi najveće pice na svijetu biti donirano javnim kuhinjama.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci