Skip to main content

EPCG

Raspisan Javni poziv za izdavanje u zakup proizvodnih kapaciteta u EPCG-Željezara Nikšić, cilj očuvanje proizvodnje čelika

Raspisan Javni poziv za izdavanje u zakup proizvodnih kapaciteta u EPCG-Željezara Nikšić, cilj očuvanje proizvodnje čelika


Elektroprivreda Crne Gore danas je saopštila da raspisuje Javni poziv za izdavanje u zakup proizvodnih kapaciteta u kćerki kompaniji EPCG-Željezara Nikšić u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje čelika dužom od 65 godina.
Elektroprivreda Crne Gore danas je saopštila da raspisuje Javni poziv za izdavanje u zakup proizvodnih kapaciteta u kćerki kompaniji EPCG-Željezara Nikšić u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje čelika dužom od 65 godina.


Raspisan Javni poziv za izdavanje u zakup proizvodnih kapaciteta u EPCG-Željezara Nikšić, cilj očuvanje proizvodnje čelika
Arhiva Zeljezara, Foto: RTNK

Tekst javnog poziva prenosimo u cjelosti:

Javni poziv

            Privredno društvo Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (registracioni broj: br.1001-2772/1, PIB: 02002230, PDV: 20/31-00112-1) izdaje u zakup proizvodne kapacitete u kćerki kompaniji EPCG-Željezara Nikšić u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje čelika dužom od 65 godina.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti.

Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje imaju tradiciju i reference u proizvodnji kovanih čelika: ugljeničnih, legiranih, alatnih čelika i dr.

Odabir najpovoljnije ponude:

  • Sprovešće se putem pregovora sa zainteresovanim kompanijama koje uzmu učešće po uslovima Javnog poziva.

Pravo učešća:

  • Sve kompanije koje dostave prijave po predmetnom javnom pozivu na adresu EPCG AD Nikšić, Vuka Karadzića broj 2, u zapečaćenoj koferti sa naznakom „Javni poziv za zakup čeličane i kovačnice“ uz naznaku „ne otvarati prije zvaničnog zasijedanja komisije za sprovođenje postupka pregleda i rangiranja prispjelih ponuda“.
  • Prijave se podnose neposredno ili na arhivu na adresu EPCG AD Nikšić, Vuka Karadžića broj 2, Nikšić, Crna Gora, do 25-01-2024 godine u 12h.
  • Obilazak proizvodnih kapaciteta, koji su predmet javnog poziva, biće omogućen kompanijama koje apliciraju na javni poziv radnim danima od 10 do 14 sati.
  • Kontakt telefoni i mail adresa: +38269327701, +38267640730, kilibarda@epcg.com

Prijava treba da sadrži:

  • Podatke kompanije-partnera koja podnosi prijavu na javni poziv: naziv, sjedište, adresa, PIB, ime, prezime i funkciju odgovornog lica.
  • Obaveza podnosioca prijave je da uz prijavu dostavi: pismo namjera, program i dinamički plan aktiviranja predmeta ovog javnog poziva, predlog ugovornog aranžmana kao i sve bitne elemente koji mogu biti predmet pregovora i zakupa.

Predmet pregovora:

  • Sposobnost skorog pokretanja proizvodnje u proizvodnim pogonima: Čeličana i Kovačnica
  • Period zakupa, ne kraći od 5 godina
  • Iznos zakupnine

Pregovaraće se isključivo o predmetu pregovora.

Način pregovora:

  • Komisija EPCG AD Nikšić će podnosiocima prispjelih prijava u roku određenim ovim javnim pozivom uputiti poziv za pregovaranje sa jasno definisanim predmetom, terminom i mjestom pregovora,
  • Vodiće se zapisnik o sadržaju i toku pregovora,
  • Može se održati više krugova pregovaranja u cilju dobijanja najpovoljnije ponude,
  • Najpovoljnija ispregovarana ponuda će biti predložena kao prvorangirana,
  • Odabrani Zakupac zaključuje ugovor o zakupu.

EPCG ima pravo da obustavi postupak u slučaju da ocijeni da konačna ponuda ne zadovoljava zahtijeve EPCG AD Nikšić, takođe EPCG ima pravo sve do zaključivanja Ugovora o zakupu da osustane od istog, a da podnosioci prijava niti bilo koje pravno i fizičko lice neće imati pravo da zahtijevaju bilo kakvu naknadu štete i troškova nastalih direktno i indirektno kao posledica učešća na ovom Javnom pozivu.

Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje svoju proizvodnu agendu temelje na proizvodnji tzv. “zelenog čelika” i na taj način postepeno iz godine u godinu imaju za cilj da oblikuju održivu budućnost proizvodnje kroz: postepeno investiranje u nove proizvodne tehnologije, unapređenje postojećih proizvodnih postrojenja, mašina i pomoćne opreme, korišćenjem električne energije iz obnovljivih izvora, recikljiranje tehnološkog otpada nastalog kao nus produkta proizvodnje, postepenu redukciju emisije štetnih gasova i drugih štetnih praškastih materija u atmosferu čime će se postepeno steći uslovi za uvođenje EPD (Environmental Product Declaration) i drugih sertifikata koji predstavljaju međunarodno priznatu eko-deklaraciju.

Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje dostave plan razvoja proizvodnih pogona Čeličana i Kovačnica za narednih 5 godina, s akcentom na planirane inesticije (unapređenje postojeće proizvodnje sa tehničko-tehnološkog aspekta i eventualna ulaganja u nova proizvodnja postrojenja).

Zakupac će imati mogućnost da zakupi proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (selekcijom od postojećih zaposlenih) ili zapošljavanjem novih zaposlenih.

Zakup se daje na period od minimum 5 godina, sa mogućnošću produžetka trajanja ugovora.

Zakup podrazumijeva plaćanje mjesečne zakupnine, uz mogućnost preuzimanja dijela ili svih zaposlenih u DOO „EPCG – Željezara Nikšić“. Broj zaposlenih koji će biti preuzeti zavisi od potreba i procjene ponuđača i trebalo bi da predstavlja sastavni dio ponude. Minimalan iznos zakupnine koji mora biti plaćan opredijeljen je na iznos od 30.000,00 eura mjesečno, a njena konačna visina zavisi od ponude Zakupca po elementima javnog poziva. Odabir i selekciju zaposlenih koji će biti preuzeti vrši Zakupac, na osnovu utvrđenih kriterijuma za sistematizovane poslove.

U zakup se izdaju proizvodne  i pomoćne hale, proizvodna postrojenja, mašine i pomoćna oprema i ostala infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja podršku) nesmetanog odvijanja proizvodnje i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima Čeličana i Kovačnica detaljnije opisani ispod:

U Čeličani (Meltshop) postoje sledeće faze proizvodnog procesa:

  • Priprema tzv., starog željeza (scrap mix preparation)
  • Topljenje u elektrolučnoj peći i dobijanje tečnog čelika (melting)
  • Zagrev i legiranje tečnog čelika u kazanskoj peći (alloying)
  • Vakuumiranje tečnog čelika u vakuumoskoj komori (vacuum degassing)
  • Livenje ingota (Ingots casting)
  • Stara priprema uloška:
    • Stara priprema uloška (prostor za skladištenje, rezanje i pripremu čeličnog otpada pod nazivom “stara priprema uloška“, površine: 388m x 32m=12.416m2).
    • Kran#C5, nosivosti 10t+7t, sa magnetima i zahvatnom korpom i ostalim pripadajućim sredstvima u upotrebi koja su neophodna za punu funkcionalnost dizalice/krana za transport/pomjeranje, podizanje, spuštanje tereta (najčešće čeličnog otpada), utovara u korpe, istovara i dr.
    • Kran#C6, nosivosti 10t, sa mehaničkom grabilicom i ostalim pripadajućim sredstvima u upotrebi koja su neophodna za punu funkcionalnost dizalice/krana za transport/pomjeranje, podizanje, spuštanje tereta (najčešće čeličnog otpada), utovara u korpe, istovara i dr.
  • Nova priprema uloška:
  • Nova priprema uloška (prostor za skladištenje, rezanje i pripremu čeličnog otpada pod nazivom “nova priprema uloška“, površine: 322m x 32m=10.304m2).
  • Kran#C1, nosivosti 15t, sa hidrauličnom grabilicom i ostalim pripadajućim sredstvima u upotrebi koja su neophodna za punu funkcionalnost dizalice/krana za transport/pomjeranje, podizanje, spuštanje tereta (najčešće čeličnog otpada), utovara u korpe, istovara i dr.
  • Kran#C2, nosivosti 15t, sa magnetima i ostalim pripadajućim sredstvima u upotrebi koja su neophodna za punu funkcionalnost dizalice/krana za transport/pomjeranje, podizanje, spuštanje tereta (najčešće čeličnog otpada), utovara u korpe, istovara i dr.
  • Tri huton vozila, svako nosivosti 80 tona, a koriste se za transport korpi sa scrap-om na potezu od pripreme uloška do pećne hale.
  • Uložne korpe mase 22tone, nosivosti 35tona (5 korpi).
  • Pećna hala:

 Pećna hala sastoji se od površina na koti “0” i podesta visine 5.5m. Površina hale je: 356m x 23.75m =8.455m2.

  • Kran#P1, nosivosti 60t i 20t sa pripadajućom pomoćnom opremom i sredstvima u upotrebi, koji se koristi za šaržiranje elektrolučne peći, podizanje i spuštanje tereta prilikom čišćenja peći, tehničkog i vatrostalog održavanja peći i dr.
  • Kran#P2, nosivosti 60t i 20t sa pripadajućom pomoćnom opremom i sredstvima u upotrebi, koji se koristi za šaržiranje elektrolučne peći, podizanje i spuštanje tereta prilikom čišćenja peći, tehničkog i vatrostalog održavanja peći i dr.
  • Elektrolučna peć, kpaciteta 65t, sa izlivnim sistemom EBT, pećni transformator TES: 35kV, 52 MVA, 36kV razvodni uredjaj za zaštitu transformatora, serijski reaktor, SCADA sistem, manipulator sa kopljem, sistem za čišćenje inertnim gasom, hidraulična jedinica, kazanska kolica i ostala pripadajuća oprema i sredstva u upotrebi neophodna za punu funkcionalnost proizvodnog postrojenja.
  • Torket mašine sa pripadajućom opremom i sredstvima za upotrebu, koja se koristi za torketiranje vatrostalne obloge peći.
  • Skladište karburita za elektrolučnu i kazansku peć, prostor sa opremom za potrebe vatrostalnog održavanja, bunkeri za ferolegure, vaga, kran#C10, radionice sa pripadajućim opremom i alatima za potrebe elektrotehničkog, mašinskog i kranskog održavanja.
  • Laboratorija (sastavni dio funkcionalne cjeline Kontrola kvaliteta) za ispitivanje hemijskog sastava šarži/tečnog čelika sa kvantometrom ARL iSPARK 8860 i priadajućom pomoćnom opremom, priborima i referentnim materijalima neophodnim za uzorkovanje i testiranje hemijskog sastava.
  • Postrojenje za otprašivanje otpadnih gasova FTP, sa pripadajućom opremom, instalacijama i podsistemima neophodnim za punu funkcionalnost postrojenja.
  • Postrojenje za obradu voda WTP, sa pripadajućom opremom, instalacijama i podsistemima neophodnim za punu funkcionalnost postrojenja.
  • Livna hala:
  • Livna hala površine: 318m x 23,75m =7552.5m2
  • Livni kran#L1, nosivosti 110t i 35t, sa pripadajućom pomoćnom hidrauličnom opremom i sistemima i sredstavima u upotrebi neophodnim za punu funkcionalnost dizalice/krana koji se uglavnom koristi za pomjeranje i trasnport livnih lonaca sa tečnim čelikom.
  • Livni kran#L2, nosivosti 110t i 35t, sa pripadajućom pomoćnom hidrauličnom opremom i sistemima i sredstavima u upotrebi neophodnim za punu funkcionalnost dizalice/krana koji se uglavnom koristi za pomjeranje i trasnport livnih lonaca sa tečnim čelikom.
  • Dvije vertikalne stanice za zagrijavanje/sušenje livnih lonaca, od kojih je jedna stanica u funkcionalnom stanju, a druga nije.
  • Dvije horizontalne stanice za sušenje livnih lonaca.
  • Stanica za pregled/kontrolu ispravnosti livnih lonaca
  • Stanica za torketiranje livnih lonaca
  • 10 livnih lonaca/kazana, od kojih su 7 funkcionalni
  • Huton vozilo i prevlačni vagon, na potezu između pećne hale i livne hale.
  • Kazanska peć LF, ASEA-SKF Švedska, kapaciteta 60t, automatizovano proizvodno postrojenje, sa pripadajućim: zagrevna jedninica, trafo nominalne snage 8 MVA, naponska preklopka trafoa sa 11 položaja, strujna preklopka sa 8 položaja, hidraulična jedinica, SCADA, mjerni sistemi i uređaji i pripadajuća oprema i podsistemi neophodni za punu funkcionalnost postrojenja.
  • Jedinica za skidanje/uklanjanje troske
  • Dozator za ferolegure sa pripadajućim bunkerima.
  • Mašina MDS 4-8 za dodavanje fero legura (SiCa, Al, C itd.) u žici prečnika do 19mm, MTAG, Švedska.
  • Vakuumska komora, vakuumski tank i vakuumski poklopac, vakuumske pumpe, voz sa pripadajućom opremom i mjernim sistemima i pripadajućom automatikom i vakumskom jedinicom.
  • Komplet mjerno-regulaciona oprema u sobi za legiranje čelika i oprema koja se odnosi na sistem za vakuumiranje.
  • Dizel generator Aksa 410 kVA, za potrebe napajanja postrojenja LF u slučaju prestanka napajanja električnim naponom.
  • Kokilna hala:
  • Kokilna hala površine: 318m x 25.2m =8013.6m2
  • Kokilni kran#K3, nosivosti 10t, sa pripadajućom pomoćnom opremom neophodnom za punu funkcionalnost dizalice/krana.
  • Kokilni kran#K4, nosivosti 10t, sa pripadajućom pomoćnom opremom neophodnom za punu funkcionalnost dizalice/krana.
  • 21 kolosjek na potezu između livne hale i kokilne hale, od kojih su ispravni 12kolosjeka.
  • Pomoćna oprema i sredstva u upotrebi za potrebe livenja ingota.
  • Livni vagoni, 19 vagona, od kojih su u upotrebi 14 vagona.
  • Livne ploče: (LP4- 7ploča), (LP6-7ploča), (LP8-3ploče).
  • Kokile: (B28-18kokila, R33-21kokila, K6-12kokila, K8-13kokila, k10-7kokila).
  • Haube čelične za kontrolisano hlađenje ingota, obložene vatrostalnom opekom, 9hauba.
  • Žarna hala:
  • Žarna hala površine: 318m x 24m =7.632m2
  • Kran#T2, nosivosti 10t, sa pripadajućom opremom neophodnom za punu funkcionalnost dizalice/krana.
  • Pomoćna oprema, pribori i alati u žarnoj hali.
  • Žarna hala je prostor za skladištenje i pripremu odlivnog materijala za potrebe poslova u livnoj hali i kokilnoj hali.

U Kovačnici (Forging shop) se radi prerada ingota kroz sledeće tehnološke postupke:

  • Zagrev ingota u rotacionoj zagrevnoj peći i po potrebi u komornim pećima (pre-heating of the ingots)
  • Kovanje ingota na kovačkoj presi (forging)
  • Hlađenje otkovaka (cooling of the forgings)
  • Termička obrada otkovaka u pećima za termičku obradu (heat treatment)
  • Ispitivanje/testiranje mehaničkih osobina otkovana u laboratoriji na uzorcima (testing of the mechanical properties)
  • Mašinska obrada otkovaka (machining)
  • Rezanje krajeva (cutting the ends of forgings)
  • Predaja gotove robe (Submittion of finished goods)
  • Hala Kovačnice:
  • Hala Kovačnice površine: 265m x 26m =6.890m2
  • Zagrevna komorna peć#1 (1 K 11-28.20.30/20-G1), LOI-SAAR, kapaciteta šaržiranja 20tona.
  • Zagrevna komorna peć#2 (2 K 11-28.20.30/20-G1), LOI-SAAR, kapaciteta šaržiranja 20tona.
  • Zagrevna komorna peć#3 (1 K 11-28.20.30/20-G1), LOI-SAAR, kapaciteta šaržiranja 30tona
  • Rotaciona zagrevna peć RHT, SMS Meer, kapaciteta 10t/h za K6 i K8 veličine ingota sa pripadajućom pomoćnom opremom i instalacijama uključujući kompresor komprimovanog vazduha, SCADOM, mjerno regulacionom opremom i pripadajućom automatikom neophodnim za punu funkcionalnost postrojenja.
  • Mašina za gasno sječenje (rezanje plamenom), GRO 5 SB, 1200-1235, Gega Lotz-Hofheim Wallau sa pripadajućim stolom i pomoćnom opremom neophodnim za punu funkacionalnost mašine.
  • Kovačka presa UF 18/25 Mannesmann Demag, sa pripadajućom pomoćnom opremom, hidrauličnim sistemom/jedinicom, okretnim stolom za ingote, kovačkim alatima za različite dijametre otkovaka, pripadajućim instalacijama, kompresorom, sistemom za podmazivanje, pripadajućom automatikom neophodnim za punu funkcionalnost proizvodnog postrojenja.
  • Kovački šinski manipulator GSM 80/160 WP, Glama, nosivosti 8tona, sa pripadajućom pomoćnom opremom i kliještima, instalacijama, automatikom neophodnim za punu funkcionalnost manipulatora.
  • Šaržir mašina mobilna GCM 80/180, Glama, nosivosti 6tona, sa klještima i pripadajućom opremom neophodnim za punu funkcionalnost mobilne mašine.
  • Mašine za rezanje krajeva otkovaka (trakaste testere), AMADA GMBH – HAAN:

Trakasta testera tipa HA-250

Trakasta testera tipa HA-400

Trakasta testera tipa HA-400

Trakasta testera tipa HA-500

Sa pripadajućim stolovima i pomoćnom opremom neophodnim za punu funkcionalnost mašina za rezanje.

  • Horizontalna testera ALF 560-Y, Hesse (2 komada), sa pripadajućim stolovima i pomoćnom opremom neophodnim za punu funkcionalnost horizontalnih mašina za rezanje.
  • Mašina za rezanje krajeva otkovaka velikih prečnika, HAMA, sa pripadajućim stolovima i pomoćnom opremom neophodnim za punu funkcionalnost mašine za rezanje.
  • Mašina za zabušivanje otkovaka (pravljenje tzv.”gnijezda” na poprečnom presjeku otkovka).
  • Kran Tisan Mekanik, nosivosti 15tona, sa pripadajućom opremom za prenos podizanje i spuštanje otkovaka.
  • Kran#A11/2, nosivosti 25t i 8t, sa pripadajućom opremom i kliještima neophodnim za punu funkcionalnost rešetkaste dizalice/krana.
  • Kran#A12, nosivosti 5t, sa pripadajućom opremom i traverzama neophodnim za punu funkcionalnost krana.
  • Viljuškar dizel TU-50, Pobeda Novi Sad, nosivosti 5t.
  • Peć#4 sa kolicima za termiču obradu, 3 WH-30.16-45/30-G1, LOI SAAR, kapaciteta šaržiranja 30tona.
  • Peć#5 sa kolicima za termičku obradu, 7.4 WH-30.16-60/60-G3, LOI SAAR, kapaciteta šaržiranja 50tona.
  • Peć#6 sa kolicima za termičku obradu, 16.60/50–G3–1150, LOI SAAR, kapaciteta šaržiranja 60tona.  
  • 2 bazena za kaljenje u vodi, zapremine 120m3.
  • Horizontalni Strugovi, CW61125×8000mm/15t, proizvodjača SPARK MACHINE TOOL CO. LTD, Tianshui, China, za mašinsku obradu otkovaka, 4struga.
  • Hala Senzimir, površine: 44m x 25m=1.100m2
  • 4 struga u hali senzimir:

DXWK-630, Fritz Heckert – Karl Marx – Stadt  (2struga)

DXW 1000/2, Fritz Heckert – Karl Marx – Stadt (2struga)

Kran u hali Senzimir za prenos, podizanje i spuštanje otkovaka.

  • Prevlačni vagon na potezu hala kovačnicehala senzimir.
  • Hala rotacione, površine: 150m x 30m =4.500m2
  • Krana#A9N, nosivosti 25t+5t u hali rotacione sa pripadajućom opremom i remote control upravljanjem koji su neophodni za punu funkcionalnost dizalica/kranova.
  • Krana#A4-3, nosivosti 8t u hali rotacione sa pripadajućom opremom i remote control upravljanjem koji su neophodni za punu funkcionalnost dizalica/kranova.
  • Kran#A9, nije u funkciji.
  • Hala kombinovane valjaonice, površine: (265m x 20m=5.300m2, 145m x 13m=1.885m2, 130m x 26m=3.380m2).

  • Kontrola kvaliteta:
  • Laboratorija za hemijska ispitivanja u sastavu pećne hale u Čeličani za ispitivanje hemijskog sastava šarži/tečnog čelika sa kvantometrom ARL iSPARK 8860 i priadajućom pomoćnom opremom, priborima i referentnim materijalima neophodnim za uzorkovanje i testiranje hemijskog sastava.
  • Zgrada SIK, sa pripadajućom opremom za analizu mehaničkih i duktilnih svojstava čeličnih uzoraka i ostala neophodna testiranja neophodna za izradu odgovarajućih sertifikata kvaliteta.
  • Hemijska ispitivanja ulaznih materijala u procesu dobijanja čelika, klasična hemijska metora uz korišćenje internih standarda.
  • Hidraulična mašina za ispitivanje materijala zatezanjem 10t, LOSENHAUSENWERK.
  • Hidraulična mašina za ispitivanje materijala zatezanjem 60t, LOSENHAUSENWERK.
  • Mehaničko Šarpijevo klatno, LOSENHAUSENWERK.
  • Elektronsko Šarpijevo klatno , automatizovano, interfejsom konektovano sa PC, LONOS TEST.
  • Aparat za mjerenje tvrdoće materijala po Brinelu, GEORG REICHERTER-ESSLINGEN tip 300H.
  • Peći za termičku obradu uzoraka, Oven Blue.
  • Mikroskop Jana Vert 250 CF.
  • Referentni materijali.
  • Uređaji za ultrazvučno ispitivanje KRAUTKRAMER USM 35xSLEMO.
  • Mjerni instrumenti, lampe, ručni uređaj za mjerenje tvrdoće, vaga i drugi sitni pribori uređaji i laboratorijska oprema neophodni za potpunu funkcionalnost laboratorija.
  • Mehanička radionica:

Korišćenje radonice za mehaničku obradu otkovaka manjeg poprečnog presjeka i izradu rezervnih djelova za potrebe tehničkog održavanja proizvodnih postrojenja, mašina i pomoćne opreme da bi proizvodni proces mogao da se odvija kontinuirano.

  • Strug#9 za izradu osovina i mašinsku obradu otkovaka.
  • Strug #10 za mašinsku obradu otkovaka.
  • Strug#11 za mašinsku obradu otkovaka.
  • Strug#12 za mašinsku obradu otkovaka.
  • Bohrwerk B1-160mm, za mašinsku obradu kvadrata, flahova i drugih oblika u sladu sa crtežima.
  • Bohrwerk B2-130mm, za mašinsku obradu kvadrata, flahova i drugih oblika u sladu sa crtežima.
  • Bohrwerk B3-90mm, za mašinsku obradu i dorade.
  • Bohrwerk B4-120mm, za mašinsku obradu i dorade.
  • Strugovi TS3 (15 strugova)
  • Kordinatna bušilica
  • Strugovi TS4 (6 strugova)
  • Čeoni strugovi (4 struga)
  • Karusel (1)
  • Brusilica (2)
  • Glodalica (4)
  • Kranovi (4)
  • Trakasta testera za rezanje, AMADA
  • Stubna brusilica
  • Mali strug TS2 (3)
  • Blanjalica mala (2)
  • Dubilica
  • Hidraulička presa
  • Mašina za signiranje
  • Mašina za oštrenje noževa
  • Blanjalica velika Billeter
  • Mašina za ozubljenje
  • Konstrukciona radionica:

Korišćenje radionice za izradu rezervnih djelova, za zavarivanje djelova postrojenja, mašina i opreme u funkciji stvaranja uslova za kontinuirano odvijanje proizvodnog procesa u proizvodnim pogonima Čeličana i Kovačnica.

  • Kranovi u konstrukcionij radionici.
  • Aparati za zavarivanje u konstrukcionoj radionici.
  • Mašina za savijanje lima do 50mm u konstrukcionoj radionici.
  • Mašina za rezanje lima/makaze u konstrukcionoj radionici.
  • Mašina za savijanje lima u konstrukcionoj radionici.
  • Peć za termičku obradu rezervnih djelova u konstrukcionoj radionici.
  • Saobraćaj/Logistika:

Korišćenje prostora za parkiranje transportnih sredstava i radionica za servisiranje i održavanje vozila za potrebe kontinuiranog transporta goove robe, sirovina, potrošnih materijala i rezevnih djelova u proizvodnim pogonima Čeličana i Kovačnica.

  • Dva vozila za transport šljaje, KRESS.
  • Kamaz vozilo Special
  • Kamaz NK BC 626
  • Kamaz kiper NK AS 045
  • MOSNI KRAN C-13 pretovar
  • KAMAZ 55111 KIPER (NK AD 194)
  • VILJUŠKAR 5t, LITOSTROJ
  • VILJUŠKAR 3t, LINDE
  • KOMPRESOR
  • KAMAZ 55111 KIPER (NK AB 912)
  • TERETNO VOZILO FAP-13 – čistač snijega
  • ELMOSNA DIZ.OD 5t
  • VILJUŠKAR V-5 IM
  • STRUG TES-2
  • HIDRAULIČNA PRESA HP-70
  • UNIVERZALNI STRUG TMP 160
  • DIZALICA DVOSTRANA
  • ISPRAVLJAČ ZA PUNJ.AKUM.
  • PLUG ZA SNIJEG ”RIKO”-NA FAPU 13
  • BUŠILICA STUBNA STB 223
  • BUŠILICA STOLNA 0-16MM
  • Kamionska prikolica vučena
  • MAŠINA ZA PRANJE-FRANK
  • STOLOVI ORGAN EKON 2+3
  • APARAT ZA ISPIT.DIZNI
  • Energetika i pomoćna postrojenja:

Korišćenje interne energetske infrastrukture za potrebe kontinuiranog napajanja električnim naponom proizvodnih postrojenja, mašina i pomoćne oprme i napajanja predgrijanom vodenom parom vakuumske jedinice u Čeličani, napajanje gasom (CNG i LPG), argonom,kiseonikom i dr.

Zakupac nema prava da koristi energetsku infrastrukturu za priključenje Solarnih elektrana, jer vlasnik imovine i energetske infrastrukture ima u planu da se bavi razvojem solarnih elektrana za svoje potrebe.

  • Parni kotao#3 sa pripadajućom opremom, skladištem uglja, postrojenjem za hemijsku pripremu vode, pripadajućim instalacijama, sigurnosnim ventilima i parovodom na potezu od Energane do Čeličane.
  • Bunarske pumpe sa pripadajućom opremom.
  • Korišćenje vode za potrebe hlađenja komponenti na proizvodnim postrojenjima u Čeličani i Kovačnici iz jezera Liverovići.
  • Trafostanice sa pripadajućim transformatorima za napajanje električnim naponom proizvodnih i pomoćnih postrojenja u proizvodnim pogonima u Čeličani i Kovačnici (35kV/5kV, 5kV/0,4kV) i napajanje rasvjete u svim proizvodnim i pomoćnim pogonima i jedinicama, magacinskim prostorima i dijelu upravne zgrade za potrebe napajanja kancelarijskih i pomoćnih prostorija za potrebe administrativnih poslova Zakupca.
  • LPG/CNG stanica sa pripadajućom mjerno regulacionom opremom i razvodom gasne instalacije u fabrici do potrošača u proizvodnim pogonima u Čeličani i Kovačnici.
  • Rezervoari za kiseonik i cjevovod.
  • Cilindrični rezervoari za LPG (propan-butan).
  • Rezervoar za Argon sa cjevovodom.
  • Rezervoar za tečni azot.
  • Rashladni toranj za vodu.
  • Instalacija za pitku vodu.
  • Instalacija za industrijsku vodu.
  • SVC, postrojenje za kompenzaciju reaktivne energije
  • Hala otpreme:

  • Hala otpreme gotove robe, površine: 193m x 28m=5.404m2
  • Kranovi rešetkasti u hali otpreme sa pripadajućom opremom i traverzama neophodnim za potpunu funkcionalnost kranova.
  • Magacinski prostori:

  • Magacinski prostor, centralni magacin, površine: 9.668m2

Za skladištenje ferolegura, potrošnih materijala, rezervnih djelova, htz i protivpadne opreme i ostalih materijala i komponenti koje se koriste za potrebe proizvodnje u proizvodnim pogonima Čeličana i Kovačnica.

                                                                                     Predsjednik Odbora direktora

                                                                                         Milutin Đukanović

 

 



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci