Skip to main content

Preševo

Srbija: Preminula žena koju je muž upucao dok je pokušala da pobjegne

Srbija: Preminula žena koju je muž upucao dok je pokušala da pobjegne


Jacolen P. (30) preminula je nakon što ju je Albanac B. I. (52) iz Sjeverne Makedonije upucao na naplatnoj rampi kod Preševa ispred patrole policije, a njena sestra ispričala je da je nesrećna žena bila vedrog duha, ali da se sve promijenilo kada je upoznala tog čovjeka koji nije želio da je ostavi na miru.
Jacolen P. (30) preminula je nakon što ju je Albanac B. I. (52) iz Sjeverne Makedonije upucao na naplatnoj rampi kod Preševa ispred patrole policije, a njena sestra ispričala je da je nesrećna žena bila vedrog duha, ali da se sve promijenilo kada je upoznala tog čovjeka koji nije želio da je ostavi na miru.


Srbija: Preminula žena koju je muž upucao dok je pokušala da pobjegne
Foto: Društvene mreže

Podsjećanja radi, Jacolen je preminula 7. aprila u Univerzitetsko-kliničkom centru u Nišu, tačno mjesec dana nakon što je ranjena. Preminula je od posljedica povreda zadobijenih kada je upucana dva puta u kičmu. Albanac iz Sjeverne Makedonije upucao ju je sa leđa, nakon što je ona pokušala da pobjegne iz automobila, a potom je presudio sebi. Sve se odigralo ispred patrole policije koja ih je zaustavila zbog saobraćajnog prekršaja.

Rođena sestra ubijene djevojke, Merlis George, ispričala je za portal Nova.rs da je njihova porodica iz mjesta Velika Drenova kod Trstenika i da je Jacolen bila najmlađe dijete i omiljena kod svih.

“Odmah poslije srednje škole udala se i sa svojim tadašnjim suprugom je tada dobila dvoje djece. Živjela je sa njim skoro sedam godina, potom su se razveli, ali su ostali u dobrim odnosima. O njoj niko nema ružnu riječ da kaže, bila je jako prijatna, nije bila mrgud. Voljela je da se šali sa svima, da se smije, ali je umjela da bude glas razuma svima nama, iako je bila najmlađa”, rekla je Merlis.

“Idiličan život dok nije upoznala njega…”

Ona ističe da je sa sestrom bila posebno prisna, pogotovo posljednjih godina. Ona je objasnila da imaju još jednu, stariju, sestru koja živi u inostranstvu i da nije bilo ljepših trenutaka nego kada se svi sastanu u rodnom mjestu.

“Bila je najmlađe dijete, mezimica, vukli smo je sa nama stalno, od malena. Nije bila nikada svađalica, zaista je bila divno stvorenje. U posljednje vreme smo provodile mnogo vremena zajedno, sve do tog momenta dok nije upoznala tog muškarca. Na prvu smo joj branili da se viđaju, ali smo popustili na kraju. Mislili smo da će sve biti u redu. Na početku je bio divan i dobar, kasnije se sve okrenulo. Nikad nam se nije žalila na njega, da li je bilo problema, prijetnji ili maltretiranja”, objašnjava sestra.

“Jedna svađa promijenila je sve”

Ona ističe da su stvari krenule nizbrdo prošle godine, kada se dogodila svađa između Jacolen i njenog partnera. Kako kaže, on je bio izuzetno ljubomoran, odmah je otišao u Sjevernu Makedoniju, dok je nesrećna djevojka ostala u Srbiji.

“Imao je zabranu prilaska”

“Oni su u Vrnjačkoj Banji živjeli zajedno, tamo je imala prebivalište, ali je porijeklom iz Velike Drenove. Vratila se kući, živjele smo zajedno, potom je ona otišla u Njemačku. Morala je da zaradi novac za život, ima djecu. Taj čovjek ju je i tamo našao i živjeli su jedno vrijeme zajedno tamo. Prošlog ljeta smo ga prijavili policiji, jer ju je ucjenjivao, prijetio joj i spominjao je djecu, bili smo uplašeni. Imao je zabranu prilaska, a mi smo mislili da mu je zabranjen ulazak u zemlju”, naglašava Merlis za Novu.

Kako nastavlja dalje, Jacolen se vratila u Srbiju početkom februara, ali je porodica jako često bila uz nju, te nisu dopuštali da bude sama.

“Te kobne večeri bili smo svi zajedno. Pošto imam i bebu, krenuli smo kući jer je bilo vrijeme za sređivanje i spavanje. Htjeli smo da je pustimo malo nasamo, jer je trebalo da joj narednog dana dođu njena djeca. Bivši muž je stvarno divan, nikad joj nije branio da viđa djecu i mogla su da budu kod nje koliko god su htjela. Imali su odličan odnos. Međutim, taj čovjek je čekao na nekih 200-300 metara od kuće trenutak da mi odemo kući”, kaže Merlis.

“U bolnici rekla da ju je oteo”

Nakon što se uvjerio da je porodica otišla, Albanac iz Severne Makedonije je odmah upao u kuću Jacolen, a nesrećna žena je tada bila sama. Sestra kaže da je Jacolen, dok je bila u bolnici i u svjesnom stanju, rekla da ju je on oteo, jer nije željela da pođe sa njim.

“On je imao pištolj sa sobom, pošla je sa njim jer je morala. Pretpostavljamo da joj je prijetio, jer je ona završila svaki odnos sa njim, ali je on to odbijao da prihvati. Kada je upao u kuću tražio joj je pasoš i da sa njim pođe u Makedoniju. Pravila se da ne zna gdje je. Tada joj je rekao da pođe sa njim i da joj ne treba pasoš, već da će moći samo sa ličnom kartom. Kad je izlazila, ostavila je otvorena vrata, što nikada nije radila. Moja djeca su došla kod nje da budu s njom dok joj sutra ne dođu njeni mališani i to im je odmah bilo sumnjivo, jer nje nije bilo kući”, objašnjava sestra za portal Nova.rs.

“Svjesno je lagala kada sam je zvala”

Kako kaže, odmah su joj djeca poslala poruku da su vrata otvorena i da im tetka nije kući. Kada su je pozvali na telefon, ona im je rekla da idu kući, jer je ona u Vrnjačkoj Banji i da se neće vratiti dva sata minimum.

“Namjerno im je to rekla, bila je svjesna da je taj čovek imao pištolj kod sebe. Pomišljala je svašta, možda bi i djecu ubio da ih je zatekao tu. Nije se plašila za sebe, samo je brinula o djeci. Odmah sam joj pisala tada, uvijek mi je brzo odgovarala, ali je tada nije bilo, nije bila dostupna. On joj je uzeo telefon i dokumenta. Kod naplatne rampe je napravio neki prekršaj, zaustavila ga je policija i on je odmah morao da plati jer je strani državljanin”, priča Merlis.

Prije nego su stigli do naplatne rampe, ubica je obavio razgovor sa nekim, ali Jacolen nije znala ko je u pitanju. Nadu i spas vidjela je u srpskim policajcima koji su zaustavili nasilnika, te kada je otišao da plati kaznu pokušala je da pobjegne.

“Ubio ju je pred policajcima”

“U tom momentu istrčala je iz kola i počela da bježi. Čim je izašla iz kola počela je da viče „Ima pištolj, prijeti mi, hoće da me ubije!“, na šta je on izvukao oružje, sustigao je brzo i pucao joj dva puta sa leđa. Dok je bila u bolnici nisam željela da je ispitujem o tome šta se desilo, da je vraćam na taj događaj da prolazimo traume. Ono što je rekla jeste da je on pucao sam u sebe jer je ona bila svjesna, te da je to posljednje čega se sjeća. Potom se probudila u bolnici“, rekla je sestra.

Kako dalje objašnjava, stanje njene sestre sve vrijeme je bilo kritično i opasno po život, ali je bila svjesna dvije nedjelje i za to vrijeme je bila jako raspoložena, nije dozvoljavala da se vidi tuga na njenim očima.

“Samo je brinula o djeci, govorila je da njena djece ne smiju da saznaju šta se dogodilo, a mi smo je uvjeravali da je tako. Nismo htjeli da je potresamo. Nažalost, djeca su saznala jer je sve dostupno preko telefona. Pitala je za djecu, pitala je za moju djecu, za nas kako smo. Samo mi se jednom požalila u bolnici, rekla je da ne osjeća noge, samo sam joj rekla da je to od šoka, nismo smjeli da joj kažem njeno pravo stanje i da joj je život ugrožen”, rekla je Merlis.

Ona ističe da se cijela porodica nadala da će preživjeti i da će se oporaviti, jer je sve krenulo na bolje od prvog dana. Uprkos tome, njeno stanje je bilo kritično. U pucnjavi je pogođena u kičmenu moždinu, koja je bila oštećena.

“Poslije dvije nedjelje počela je da joj otiče kičmena moždina. Jednom je bila reanimirana, potom je pala u komu. Smrt je nastupila usljed prestanka rada srca. Svaki dan smo zvali za njeno stanje. Ipak, jedno veče su nam rekli da je zvala rođaka i da ne mogu da nam daju informacije o njenom stanju. Kada smo pričali između sebe i sa njenim bivšim mužem, shvatili smo da niko od nas nije zvao. Sumnjamo na porodicu tog čovjeka koji je upucao”, navodi Merlis.

Porodica je neutješna zbog smrt Jacolen.

“Njena djeca su kod oca, bili su na sahrani. Sjećaju se majke, stalno pitaju za nju, ali su premali da bi shvatili šta se desilo i da shvate da mama više nije tu sa nama. Za nas je ovo velika katastrofa i gubitak koji nećemo moći da prežalimo, koji je nenadoknadiv”,  završila je sestra, piše Nova.rs.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci