Skip to main content

DANAS IMALI PRVI TRENING

“Lavovi” se spremaju za mečeve sa Gruzijom, prilika pružena sedmorici mladih igrača

“Lavovi” se spremaju za mečeve sa Gruzijom, prilika pružena sedmorici mladih igrača


Muška rukometna reprezentacija Crne Gore danas je imala prvi trening u okviru EHF sedmice tokom koje će odigrati dva kontrolna meča protiv Gruzije. Mečevi će biti odigrani u petak i subotu, 15. i 16. marta. u Podgorici.
Muška rukometna reprezentacija Crne Gore danas je imala prvi trening u okviru EHF sedmice tokom koje će odigrati dva kontrolna meča protiv Gruzije. Mečevi će biti odigrani u petak i subotu, 15. i 16. marta. u Podgorici.


“Lavovi” se spremaju za mečeve sa Gruzijom, prilika pružena sedmorici mladih igrača
Foto: Mediabiro

Selektor reprezentacije Crne Gore Vlado Šola istakao je da Gruzija nije bila prva opcija, već je postojala želja da se igra sa Islandom, ali kako je većina reprezentacija zauzeta u olimpijskim i kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo nije bilo velikog izbora.

“Gruzija je solidna ekipa koja je bila na Evropskom prvenstvu, moraćemo se dobro potruditi da ih pobijedimo uz naravno one ciljeve koje smo zadali za ovo okupljanje – to je nekakva provjera mlađih, novih igrača. Ukupno će ih biti sedam na ovom okupljanju. Moramo u tom nekakvom traženju širiti bazu pogotovo prema odbrambenim zadacima trojke i četvorke i tražiti polivalentne igrače. Dok god sam ja tu iz akcije u akciju ćemo dovoditi nove igrače,” saopštio je Šola.

Na spisku su igrači koji su činili okosnicu tima na Evropskom prvenstvu, kao i oni koji su bili na širim spiskovima za prethodna okupljanja.
U dresu sa državnim grbom trebalo bi da debituju igrači Lovćena – bekovi Filip Krivokapić i Milorad Bakić, koji su odličnim igrama u dresu šampiona Crne Gore zavrijedili poziv selektora Šole.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priliku da budem dio reprezentacije, to je nešto o čemu sam maštao od kad sam pravio svoje prve rukometne korake. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazao selektor. Siguran sam da ću dati svoj maksimum na svakom treningu, svakoj utakmici,” kazao je rukometaš Filip Krivokapić.

Krivokapić je ovom prilikom prokomentarisao igru reprezentacije na januarskom Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Mislim da su momci fenomenalno odradili i pokazali da ova reprezentacija može da igra sa najboljima, da smo tu “na jednu loptu” bili i sa Islandom. Pobjeda protiv Srbije nam je dala krila i veliku nadu da se nešto više može napraviti na Svjetskom prvenstvu ako prođemo majski baraž,” dodao je rukometaš.

Majski baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo će se igrati protiv Belgije ili Italije, zavisno od rezultata utakmice između ove dvije zemlje koja će se odigrati u srijedu. Reprezentativac Branko Vujović ističe da su “lavovi”, iako protivnik nije poznat, odlučni u svojim ciljevima.

“Nemamo mnogo vremena niti znamo sa kim igramo da bi se adekvatno pripremili, ali možemo malo više pažnje da obratimo na nas. Ciljevi su i dalje veliki kao što su i do sada bili, bez obzira protiv koga budemo igrali ići ćemo na pobjedu i da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. Ima dosta prostora za napredak, mislim da treba da popravimo strpljivost, da ne šutiramo ishitrene šuteve i da igramo više do šanse,” poručio Vujović.

Selektor Šola ističe da ne treba podcjenjivati timove Belgije i Italije jer, kako kaže, sada u Evropi nema loših rukometnih ekipa.
“Nema više loših protivnika, moramo prihvatiti to najozbiljnije što možemo. Nama je obaveza otići na Svjetsko prvenstvo, to je jedan kontinuitet koji Crna Gora ima već dosta godina i mi se moramo to spremiti. Nadam se da ćemo biti bolji nego na Evropskom prvenstvu gdje smo imali neke greške koje ćemo se truditi ispraviti. Svaki napredak je ispravljanje pogrešaka koje smo radili,” podvukao je Šola.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci