Skip to main content

RETKLIF ODLUČIO

Mančester junajted doveo izvršnog direktora iz Sitija

Mančester junajted doveo izvršnog direktora iz Sitija


Engleski fudbalski klub Mančester junajted postavio je za novog izvršnog direktora Omara Beradu, koga je doveo iz gradskog rivala Mančester sitija.
Engleski fudbalski klub Mančester junajted postavio je za novog izvršnog direktora Omara Beradu, koga je doveo iz gradskog rivala Mančester sitija.


Mančester junajted doveo izvršnog direktora iz Sitija
Foto: Sportski portali

Berada je na funkciji zamijenio Ričarda Arnolda, koji je napustio klub krajem prošle godine.

Kako je prenio Skaj, odluku o dovođenju Berade donio je ser Džim Retklif, u dogovoru sa vlasnicima Džoelom i Avramom Glejzerom, ali je INEOS bio glavni akter u transferu. Dogovor je brzo postignut kako bi Berada mogao da preuzme funkciju čim Retklif i zvanično preuzme 25 odsto udjela u Mančester junajtedu, koje je kupio na početku godine.

Španac je bio jedan od ključnih funkcionera u uspjesima Sitija na terenu i van njega, a sa mnogo uspjeha radio je i u Barseloni.

Posredovao je u dovođenju Erlinga Halanda i Džeka Griliša u Mančester siti i ostvario je rekordne prihode od klupske Akademije.

Izvor Skaja naveo je da Berada nije mogao da odbije ponudu čim je čuo za interesovanje Junajteda, ali i zbog impresivnog načina na koji je prodat dio kluba.

“Klub je odlučan da vrati fudbal i igru na terenu u središte svega što radimo, a Omarovo imenovanje predstavlja prvi korak na tom putovanju. Kao jedan od najiskusnijih fudbalskih zvaničnika u vrhu evropskog fudbala, Omar donosi bogatu fudbalsku i komercijalnu ekspertizu, sa dokazanim iskustvom uspješnog rukovođenja i strašću da pomogne u uvođenju promjena”, navodi se u saopštenju Junajteda.

“Naša je ambicija da ponovo uspostavimo Mančester junajted kao klub koji osvaja titule. Zadovoljni smo što će nam se Omar priključiti u ostvarivanju tog cilja, pa da navijači Junajteda još jednom vide, prema riječima ser Meta Bazbija, crvenu zastavu koja se vijori visoko na vrhu engleskog, evropskog i svjetskog fudbala”, piše u saopštenju.

Aktuelni evropski i engleski šampion Mančester siti potvrdio je odlazak Brade i zahvalio mu je na saradnji.

Izvor Skaja iz Sitija rekao je da je klub tužan zbog tog odlaska, ali da je uvjeren da je upravljačka struktura Sitija najbolja na svijetu i da će tako ostati.

Taj izvor dodao je da je klub ispred Mančester junajteda “po svim pokazateljima” i da se odlazak Berade smatra komplimentom.

Kao privremeni izvršni direktor u Junajtedu je radio Patrik Stjuart i ostaće na toj poziciji prije nego što Brada počne da radi na Old Trafordu.

 



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci