Skip to main content

predsjednik srbije

Vučić: Nećemo sukob sa NATO paktom, a Srbe na Kosmetu ćemo sačuvati

Vučić: Nećemo sukob sa NATO paktom, a Srbe na Kosmetu ćemo sačuvati


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je dovoljno da opozicija samo kaže da traži izbore, i da će ih dobiti.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je dovoljno da opozicija samo kaže da traži izbore, i da će ih dobiti.


Vučić: Nećemo sukob sa NATO paktom, a Srbe na Kosmetu ćemo sačuvati
Vučić – Foto: Filip Filipović/Adria

“Oni neće izbore, znaju oni dobro to. Ja razumijem sve frustracije, u potpunosti. Ali prelazne vlade neće biti dok sam živ. I to nije pitanje arogancije ni bahatosti. Jedino da mi se nešto desi sa zdravljem, ili da me ubiju. Tada mogu da prave prelaznu vladu. Ja suviše volim Srbiju da bi ovakvi došli na vlast bez narodne volje. Ja znam šta je država i vlada da bismo se sa tim igrali. Ko bi odlučio ko ulazi u prelaznu Vladu. Neko, ko je smislio da može. Vi razumijete da kada formirate tu vladu ta zemlja je razorena. Tim ministrima niko ne može ništa, bave se samo svojom promocijom zbog izbora, a direktno strani faktor upravlja vladom. To se desilo i 2000. godine, posle prevrata, tada je zemlja razorena. Ja otvoreno kažem, nikada to neću prihvatiti. Može Ana Brnabić da kaže da podnosi ostavku, nikada neću dati mandat nekome ko će da formira prelaznu vladu. To je moja inokosna odluka u skladu sa Ustavom”, rekao je on.

Vučić dodaje da jedino što je isplativo opoziciji je da ga ubiju.

“Neka narod zna da je to rješenje da dobiju prelaznu vladu. Da me ubijete, nikakva sramota. Možda sramota za one koji bi to uradili. Kažu goveda i ovce, koje jure po Savi i Dunavu svaki dan. Što ne biste ubili govedo ili ovcu. Izbori – kad god hoće. Oni su uvijek mogućnost za izlazak iz krize. Hvale se Nova S i N1 da su najgledaniji. Pa šta je problem. Onaj stručnjak što formira vlade je češće bio na RTS nego ja. Čim formiramo pokret za Srbiju, idemo i mi da protestujemo ispred RTS, ozbiljan sam kad to kažem”, kaže predsjednik.

On je naveo da svi na Zapadu znaju da je Kurti kriv, ali da mi od toga nemamo ništa.

“On zna šta god da uradi da će Amerikanci, Englezi i Njemci, ostali malo manje čvrsto, biti za to da mora da se čuva nezaivsnost tzv. Kosova, i da Srbima ne smije da se dozvoli da „ugroze“ teritorijalni integritet Kosova, i da se nikako ne dozvoli povratak srpske policije na KiM, da se ne dozvoli prava autonomija Srbima na Kosovu. Za sve ostalo kriva je Srbija. Sada, kada je jasno da on izaziva sukobe kao što to radi svaki dan, svi smo to znali. To su znali svi u zapadnim ambasadama ovdje. I danas je EU izašla sa saopštenjem obije strane. Čemu da pristupe obije strane. Da Srbi izađu na izbore i da dobiju šta? Ništa. A oni da vladaju sa tri odsto. A kada pitate za ZSO, oni kažu mora da se radi. Nema šta da se radi, sve je dogovoreno, kao Boga vas molim urazumite se ljudi. Ovaj neće da prestane da šalje specijalce. Danas je jedan Albanac napisao dobar tekst: „Kurti mašta o ratu“. On hoće da bude Zelenski”, kazao je Vučić.

On kaže da nikako ne smijemo ući u sukob sa NATO, ali da moramo da sačuvamo naš narod.

Predsjednik kaže da uvijek želimo mir i kompromis, ali da moramo da vidimo šta će naš narod da dobije.

“Ja sam se očajno osjećao slušajući, a svašta sam čuo i umijem da trpim i laži i bljuvotine, sve sam se naučio da trpim. Ali i meni postaje sve teže oko KiM. To nema lično veze sa mnom, nego sa Srbijom i našim narodom. Nisam nikakav optimista, predstoje nam teški dani. Spremni smo da pričamo i deeskaliramo, ali…”, rekao je Vučić.Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci