Skip to main content

Živković: Temeljni ugovor potpisati sa svim vjerskim zajednicama, niko ne može biti povlašćen

Živković: Temeljni ugovor potpisati sa svim vjerskim zajednicama, niko ne može biti povlašćen



Živković: Temeljni ugovor potpisati sa svim vjerskim zajednicama, niko ne može biti povlašćen
Živković

“Ni jedna vjerska zajednica ne može biti povlašćena. Tu postoji slovo ustava i to mora biti inplementirano u ugovor. Nismo imali priluku da vidimo nacrt ugovora, a korisno je da bude javan kad bude u formi predloga za cijelu društvenu zajednicu”, naglasio je.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da nema informacije da je Demokratski front tražio mjesta po dubini.

Što se pravosudnog sistema tiče, kazao je da oni rade da se popune upražnjena mjesta u pravosuđu, te da će dati doprinos da se izaberu čelni ljudi u pravosuđu.

On je istakao da je DPS dao podršku manjinskoj vladi jer žele da se ubrza proces sa EU i zbog ekonomske situacije u Crnoj Gori.

– Nismo se gurkali za pozicije u izvršnoj vlasti. Vidjeli ste šta se radilo za vrijeme vlade Zdravka Krivokapića i što se danas čini u državnim preduzećima. Ne gurkamo se, nemamo namjeru da to radimo. Rekao sam šta su prioriteti – naglasio je Živković.

Poslanik DPS Nikola Rakočević, na pres konferenciji, je kazao da je globalna dešavanja su uticala na Crnu Goru, te da smo u tom složenom vremenu imali nekompetentu vladu koja nije mogla da odgovori izazovima.

– Program Evropa sad se finansirao na račun penzionera, zdravstva i opština. Mi imamo plan i ideju da ponoljašamo životni standar svih ovih tri kategorija koje su ugrožene. Mi ćemo sa vladom zajedno rješavati problem opština. Programom Evropa sad zakinute su lokalne samouprave, iako nas je vlada ubjeđivala suprotno. Sad imamo od 40 do 75 odsto gubitaka po tom osnovu. Mi smo amandmanima obezbijedili 15 miliona opština. Mi smo u decembru predložili izmjene zakona o lokalnim samoupravama. Tada nismo imali podršku većine, i opštine su ostale zakinuge. Sa ministrom Damjanovićem i vladom planiramo da ponovo predložimo ovaj zakon – rekao je Rakočević.

Kako je istakao, građani na sjeveru su uskraćeni za pomoć Opština planom Evropa sad.

– Hoćemo da vratimo opštinama taj prihod kako bi pomogli građanima. Posebno se to odnosi na opštine na sjeveru i to u opštinama gdje nismo na vlasti. Ovdje ne govorimo o političkim razlozima već o građanima koji su uskraćeni. Pokušavamo da građanima olakšamo ovo teško vrijeme – poručio je Rakočević.



Komentari

Subscribe
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci